fbpx
Logo

Gizlilik Politikası

İşbu Gizlilik Politikası (bundan böyle “Gizlilik Politikası” olarak anılacaktır), www.unicount.eu İnternet Sitesini (bundan böyle “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır) ziyaret ettiğinizde ve Unicount tarafından sağlanan hizmetleri kullandığınızda, Kişisel Verilerinizin; kayıt kodu 14614272 olan, Veskiposti 2-1002, 10138 Tallinn adresinde yerleşik, Estonyalı özel limitet şirket Unicount OÜ (bundan böyle “Unicount” olarak anılacaktır) tarafından işlenmesini açıklar.

1. Tanımlar

“Müşteri”, Unicount Hizmetlerini kullanan tüzel kişi anlamına gelir.
“Kişisel Veriler”, kimliği belirli veya belirlenebilir olan gerçek kişiyle ilgili her türlü bilgi anlamına gelir.
“Kontrol birimi”, kayıt kodu 14614272 olan, Tammsaare tee 47, 11316 Tallinn adresinde yerleşik bir Estonya özel limited şirketi olan Unicount OÜ anlamına gelir.
“İşleme”, Kişisel Veriler veya Kişisel Veri grupları üzerinde gerçekleştirilen herhangi bir işlem veya işlem dizisi anlamına gelir.
“Hizmetler”, Unicount tarafından sağlanan herhangi bir hizmet anlamına gelir.
“İnternet Sitesi”, www.unicount.eu anlamına gelir.
“Unicount”, kayıt kodu 14614272, adresi Tammsaare tee 47, 11316 Tallinn olan bir Estonya özel limited şirketi olan Unicount OÜ, anlamına gelir.
“Kullanıcı”, www.unicount.eu web sitesini ziyaret eden herkes anlamına gelir.

2. Kişisel Veriler nasıl işlenir ve ne tür Kişisel Veriler işlenir?

2.1. Unicount yalnızca tüzel kişilere ticari hizmetler sunsa da, Unicount’ın sizin hakkınızda topladığı farklı Kişisel Veri kategorileri vardır. İnternet Sitesini ziyaret ettiğinizde bazı Kişisel Veriler otomatik olarak toplanır. Unicount’ın sağladığı Hizmetlerin doğası gereği, Hizmetleri almak için yasalarca belirli Kişisel Verileri sağlamanız gerekmektedir.

2.2. Hizmetleri sipariş ettiğinizde, Hizmetleri sipariş etmek ve sipariş edilen Hizmetlerin ödemesini yapmak için adınız, kişisel kimlik kodunuz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, adresiniz ve kredi kartı numaranız veya diğer fatura bilgileriniz gibi belirli Kişisel Verileri sağlamanız gerekir.

2.3. Kredi kartı bilgileriniz şifrelenir ve ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından güvenli bir şekilde saklanır. Ödeme hizmeti sağlayıcıları İnternet Sitesinde listelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen gizlilik politikalarını inceleyin.

2.4. Unicount haber bültenine abone olduğunuzda, Unicount’a e-posta adresinizi verirsiniz ve Unicount size zaman zaman Hizmetlerle ilgili haberler hakkında e-postalar gönderir.

2.5. Hizmetleri satın aldığınızda ve Hizmetlerden herhangi birine abone olarak Unicount ile bir sözleşme yaptığınızda, Unicount’a en azından aşağıdaki Kişisel Verileri sağlamanız gerekir:

– Adınız;
– Kişisel kimlik kodunuz;
– E-posta adresiniz;
– Telefon numaranız;
– Adresiniz;
– Vatandaşlığınız.

3. İşlemenin amaçları ve yasal dayanağı nelerdir?

3.1. Verileriniz aşağıdaki amaçlar için kullanılır:

3.1.1. Hizmetlerin Sağlanması

Kişisel Verileriniz size Hizmetleri sağlamak için işlenir. Unicount tarafından sağlanan Hizmetler kanunla düzenlendiğinden, müşteriler ayrıca Unicount’a belirli Kişisel Verileri sağlamakla yükümlüdür (Madde 2.5’te listelenmiştir). Kişisel Verilerin sağlanamaması, Hizmetlerin sipariş edilememesine, Hizmetlerin reddedilmesine ve/veya Hizmetlerin sonlandırılmasına neden olabilir.

3.1.2. Hizmetleri Geliştirmek

Unicount, Kullanıcıların kullanım eğilimlerini ve tercihlerini anlamak ve analiz etmek, Hizmetleri iyileştirmek, Kullanıcı deneyimini optimize etmek ve yeni ürünler, hizmetler, özellikler ve işlevler geliştirmek için İnternet Sitesinde toplanan verileri kullanır. Bu nedenle Web Sitesi çerezleri ve belirli izleme teknolojilerini kullanır. Ancak Unicount, İnternet Sitesinin Kullanıcılarını tanımlamak için çerezler aracılığıyla toplanan verilerinizi işlemez. Unicount, IP anonimleştirmesini etkinleştirmiştir. İnternet Sitesinde çerez kullanımı, izleme teknolojileri ve analitikler hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdakilere bakın.

3.1.3. Müşteri desteği sağlamak

Kişisel Verileriniz, Müşteri Desteği, faturalandırma konuları ve sorularınıza yanıt verilmesi gibi idari amaçlarla sizinle iletişim kurmak için işlenir.

3.1.4. Pazarlama ve sizi Hizmetler ve haberler hakkında bilgilendirmek

Hizmetlerle ilgili teklifler, bilgiler ve haberler almakla ilgileniyorsanız, Unicount’a e-posta adresinizi ve onayınızı vererek Unicount haber bültenine abone olabilirsiniz.

Unicount, abonelik sırasında sağlanan e-posta adresinizi yalnızca size haber bültenini göndermek için kullanır. İstediğiniz zaman haber bülteni alma aboneliğinizi iptal edebilir veya e-posta adresinizi istediğiniz zaman alıcılar listesinden silmesini Unicount’tan isteyebilirsiniz.

3.2 Unicount genellikle Kişisel Verileri rızaya dayalı olarak işlemez. Ancak, bazen (örneğin, İnternet Sitesine yerleştirilen belirli çerezler aracılığıyla bilgi işlemek için) izniniz gerekebilir. Kişisel Verileriniz, ilgili Kişisel Verilerin toplandığı sırada size sağlanan ayrı gizlilik bildirimlerinde açıklandığı şekilde veya izin verdiğiniz başka bir şekilde de işlenebilir.

3.3. Unicount, Kişisel Verilerinizi işlemek için meşru menfaatlere güvenebilir, ancak bu menfaatler sizin haklarınız ve menfaatlerinizden üstün gelemez. Legitimate interests pursued by Unicount are identified above under the purposes of processing. Unicount tarafından izlenen meşru menfaatler, işleme amaçları için yukarıda tanımlanmıştır. Bize support@unicount.eu adresi aracılığıyla bir e-posta göndererek bu tür meşru menfaatler hakkında ek bilgi alabilirsiniz.

4. Kişisel Verilerin alıcı kategorileri ve üçüncü ülkelere aktarımlar

4.1. Unicount, üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları kullanmadan size Hizmetleri sağlayamaz. Bu nedenle, kişisel bilgileriniz Unicount tarafından kullanılan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara ifşa edilebilir. Unicount, aşağıdaki hizmetler için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarını kullanır:

İnternet Sitesi barındırma
Estonya X-road hizmetleri
Estonya Ticaret Sicili
Bilişim Destek
Ödeme ağ geçitleri
CRM yazılımı
Pazarlama yazılımı
Muhasebe yazılımı
Sosyal medya, reklam ve analiz ortakları
Hizmet Kullanım Koşullarına dayalı olarak müşterilere hizmet sağlamak için gerekli diğer hizmetler.

4.2. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara, yalnızca hizmetlerini yerine getirmeleri için makul ölçüde gerekli olan bilgiler sağlanır ve seçilen hizmet sağlayıcılar, geçerli veri koruma mevzuatına uyduklarını garanti eder. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılar, Unicount’tan bağımsızdır ve kendi gizlilik politikalarına sahiptir. Daha fazla bilgi için lütfen support@unicount.eu e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.

4.3. Unicount, ödemelerin gerçekleştirilmesi için gerekli olan kişisel verileri veri işleyici AS Maksekeskus’a iletecektir.

4.4. AB dışında bulunan üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları, Gizlilik Kalkanı sertifikalıdır veya Kişisel Verileri yalnızca AB’deki veri merkezlerinde işler.

4.5. Unicount, geçerli yasaların gerektirmesi halinde Kişisel Verilerinizi ilgili devlet yetkililerine ifşa edebilir.

5. İzleme ve çerezler

5.1. Unicount, içeriği özelleştirmek, İnternet Sitesine gelen trafiği analiz etmek ve Hizmetlerin ilgili hedef gruba reklamını yapmak için İnternet Sitesinde tanımlama bilgileri gibi teknolojileri kullanır.

Çerezler, İnternet Sitesi ile etkileşimleriniz hakkında bilgi içeren küçük metin dosyalarıdır. Çerezlerimiz aracılığıyla toplanan veriler kişisel değildir ve Unicount bu verileri İnternet Sitesini kullanan kişiyi tanımlamak için kullanmaz.

5.2. Unicount, aşağıdaki çerez kategorilerini kullanır:

5.2.1. Sayfada gezinme ve İnternet Sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek İnternet Sitesini kullanılabilir hale getirmek için gerekli çerezler. İnternet Sitesi bu çerezler olmadan düzgün şekilde çalışamaz.

5.2.2. Tercih çerezleri, İnternet Sitesinin, Kullanıcının tercih ettiği dil veya Kullanıcının İnternet Sitesine geldiği bölge gibi İnternet Sitesinin davranış veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.

5.2.3. İstatistik çerezleri, Unicount’ın, bilgileri anonim olarak toplayarak ve bildirerek kullanıcıların İnternet Sitesi ile nasıl etkileşime girdiğini anlamasına yardımcı olur.

5.2.4. Pazarlama çerezleri, Unicount’ın reklam ortaklarıyla işbirliği içinde ilgili hedef gruplara reklam göstermesini sağlar.

5.3. Çerezleri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Çerezler internet tarayıcısında saklanır ve her tarayıcının çerezleri silmek için biraz farklı bir prosedürü vardır.

5.4. Unicount, çerezler aracılığıyla toplanan bilgileri güvenilir sosyal medya, reklamcılık ve analiz ortaklarıyla paylaşabilir. Bu tür ortaklar bağımsız olarak çalışır ve her ortağın kendi internet sitelerinde yayınlanan kendi gizlilik politikası vardır. Lütfen gizlilik politikalarını inceleyin.

5.4.1. Facebook
Facebook pikseli tarafından toplanan veriler, Unicount’ın hedef gruplarına ilgili reklamları göstermek için kullanılabilir. Dilerseniz kişisel Facebook hesabınızın altındaki reklam ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Facebook’un bilgileri nasıl güvende tuttuğuyla ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz: https://www.facebook.com/business/news/facebooks-commitment-to-data-protection-and-privacy-in-compliance-with-the-gdpr.

5.4.2. Google
Unicount, İnternet Sitesinin kullanımını analiz etmek ve deneyimi optimize etmek için Google hizmetlerini kullanır.
Google Analytics, Unicount’ın hangi sayfaların ne kadar süreyle ziyaret edildiğini izlemesine olanak tanır ve Unicount’a Kullanıcıların nereden geldiği hakkında bilgi verir.
Google tarafından toplanan veriler, Unicount’ın AdWords aracılığıyla alakalı reklamlar göstermesine de olanak tanır.

Google’ın bilgileri nasıl güvende tuttuğuyla ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz: https://privacy.google.com/#.

5.4.3. Hotjar

Hotjar, Unicount’ın İnternet Sitesi Kullanıcı deneyimini daha iyi anlamasına yardımcı olan bir teknoloji hizmetidir (ör. Kullanıcıların İnternet Sitesinde ne kadar zaman harcadıkları, hangi bağlantıları tıklamayı seçtikleri, neleri yapıp neleri sevmedikleri vb.) ve bu, Unicount’ın Hizmetlerini Kullanıcı geri bildirimleriyle oluşturmasını ve geliştirmesini sağlar.
Hotjar, Kullanıcıların davranışları ve cihazları hakkında veri toplamak için çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır.

Daha fazla ayrıntı için lütfen buradan Hotjar’ın Gizlilik Politikasına bakın: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

6. Depolama süreleri

6.1. Unicount, Kişisel Verileri Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkında Yasaya uymak için işlediğinde, veriler Hizmet sözleşmesinin bitiminden itibaren 5 yıl süreyle saklanacaktır.

6.2. Unicount, bize gönderdiğiniz tüm bilgileri yedekleme, arşivleme, dolandırıcılığın önlenmesi, Unicount’ın yasal çıkarlarının korunması veya Unicount’ın saklama için meşru bir nedeni olduğu durumlarda makul bir süre boyunca saklar. Kanunen gerekli olanlar dışındaki tüm veriler Unicount tarafından alınmasından 6 ay sonra silinecektir.

7. Haklarınız

7.1. Kişisel Verilerinizle ilgili olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:

7.1.1 Kişisel Verilerinize erişim hakkı

Kişisel Verilerinizin Unicount tarafından işlenip işlenmediğine ilişkin bilgi edinme ve işleniyorsa Kişisel Verilerinize ve aşağıdaki bilgilere erişim hakkına sahipsiniz:
a) İşlemenin amacı;
b) İlgili Kişisel Verilerin kategorileri;
c) Kişisel Verilerinizin ifşa edildiği veya ifşa edileceği alıcı;
d) Mümkün olduğu durumlarda, Kişisel Verilerin saklanacağı öngörülen süre veya mümkün değilse bu sürenin belirlenmesinde kullanılan kriterler;
e) Kişisel Verilerinizin üçüncü bir ülkeye aktarılması durumunda, Unicount tarafından belirlenen uygun önlemler hakkında bilgilendirilme hakkınız vardır.

7.1.2. Kişisel Verilerinizi değiştirme hakkı

Unicount tarafından işlenen hatalı Kişisel Verilerinizi düzeltme hakkına sahipsiniz. Bu, Unicount tarafından işleme amaçları dikkate alınarak yanlış Kişisel Verilerin düzeltilmesi veya eksik Kişisel Verilerin tamamlanması anlamına gelir.

7.1.3 İtiraz hakkı

Kişisel Verilerinizin işlenmesi, doğrudan pazarlama amaçları için profil oluşturma dahil olmak üzere meşru menfaatlere dayalıysa, Kişisel Verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır.

7.1.4 Kişisel Verilerinizi aktarma hakkı

Unicount’a sağladığınız verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan bir formatta ve makine tarafından okunabilir bir formatta alma hakkına sahipsiniz ve aşağıdaki durumlarda bu verileri doğrudan başka bir hizmet sağlayıcıya ilettirme hakkına sahipsiniz:
a)Unicount, Kişisel Verilerinizi sizin rızanız üzerine veya bir sözleşmenin ifasına dayalı olarak işler; ve
b)İşleme, otomatik araçlarla gerçekleştirilir.

7.1.5. Kişisel Verilerinizi silme hakkı

Aşağıdaki durumlarda Kişisel Verilerinizi silme hakkına sahipsiniz:
a) Kişisel Verileriniz, toplanma veya başka bir şekilde işlenme amacı ile ilgili olarak artık gerekli değilse;
b) Bu Gizlilik Politikasına uygun olarak işlemenin dayandığı onayınızı geri çekerseniz;
c) Bu Gizlilik Politikasına göre işlemeye itiraz ediyorsanız;
d) Kişisel verileriniz yasadışı bir şekilde işlendiyse;
e) Kişisel Verilerinizin Estonya Cumhuriyeti Kanununda öngörülen yasal bir yükümlülüğe uyulması için silinmesi gerekiyorsa.

Kişisel Verileriniz Unicount tarafından kamuya açıklanmışsa ve Unicount’ın verilerinizi silmekle yükümlü olduğu gerekçeler varsa, mevcut teknolojiyi ve bu tür bir eylemin maliyetini dikkate alarak Unicount verilerinizi işleyen veri denetleyicisine verilerinizin silinmesini talep ettiğinizi bildirmek için tüm makul adımları atacaktır.

Kişisel Verilerinizin işlenmesinin aşağıdakiler için gerekli olması halinde Kişisel Verilerinizi silme hakkınız bulunmamaktadır:
a)İfade ve bilgi özgürlüğü hakkının kullanılması için;
b)Avrupa Birliği veya Estonya Cumhuriyeti kanunları tarafından işleme tabi tutulmasını gerektiren yasal bir yükümlülüğe uygunluk veya kamu yararına yürütülen bir görevin yerine getirilmesi için;
c)Kamu yararına arşivleme amaçları, bilimsel veya tarihi araştırma amaçları veya istatistiksel amaçlar için;
d)Yasal iddiaların oluşturulması, uygulanması veya savunulması için.

7.1.6 Kişisel Verilerinizin işlenmesini kısıtlama hakkı

Aşağıdaki durumlarda Kişisel Verilerinizin işlenmesini kısıtlama hakkına sahipsiniz:
a)Unicount tarafından Kişisel Verilerinizin doğruluğunu doğrulamasını sağlayan bir süre boyunca Unicount tarafından işlenen Kişisel Verilerinizin doğruluğuna itiraz ettiyseniz;
b)Kişisel Verileriniz hukuka aykırı olarak işlenmişse ve Kişisel Verilerinizin silinmesine karşı çıkıyor ve bunun yerine bu verilerin kullanımının kısıtlanmasını talep ediyorsanız;
c)Unicount’un işleme amaçları için Kişisel Verilerinize artık ihtiyacı olmaması, ancak yasal iddiaların oluşturulması, uygulanması veya savunulması için bu tür verileri sizin tarafınızdan işlemesi gerekiyorsa.

Unicount, işleme kısıtlamasını kaldırmadan önce sizi bilgilendirecektir.

7.1.7. Rızayı geri çekme hakkı

Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin onayınızı istediğiniz zaman geri çekme hakkına sahipsiniz.

Rızanın geri çekilmesi, rızanın geri çekilmesinden önce Kişisel Verilerinizin işlenmesini yasa dışı hale getirmez.

Onayın geri çekilmesi durumunda, verilerinizin Unicount tarafından yasal olarak işlenmesi için başka bir neden olmadıkça, Unicount verilerinizi işlemeyi durduracaktır.

7.1.8. Otomatik işleme

Bu tür bir karar vermenin yasal etkileri varsa veya benzer şekilde sizi önemli ölçüde etkiliyorsa, profil çıkarma da dahil olmak üzere, yalnızca otomatik işlemeye dayalı bir karara tabi olmama hakkınız vardır.

7.1.9. Şikayette bulunma hakkı

Haklarınızı kullanmak istiyorsanız veya geçerli veri koruma yasaları tarafından verilen gizlilik hakkınızın ihlal edildiğini düşünüyorsanız, lütfen support@unicount.eu e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.

Unicount’un Kişisel Verilerinizi işlemesinin haklarınızı ihlal ettiğini düşünüyorsanız, Estonya veri koruma makamına (Andmekaitse Inspektsioon www.aki.ee, Väike-Ameerika 19, 10129 Tallinn) şikayette bulunma hakkınız da vardır.

7.2. Kanuna ve bu Gizlilik Politikası maddesi 7.1.1.-7.1.9’a göre yapılan talebinize yanıt verme

Unicount, talep ettiğiniz bilgileri size sağlayacak veya talep edilen önlemi, talebinizin iletilmesinden sonra en geç otuz (30) takvim günü içinde mümkün olan en kısa sürede uygulayacaktır. Unicount, talebinizin yasal olmadığını tespit ederse talebiniz yapıldıktan sonra en geç otuz (30) takvim günü içinde, mümkün olan en kısa sürede sizi bilgilendirecektir.
Talebinizin yerine getirilmesi karmaşıksa Unicount, belirtilen süreyi altmış (60) takvim gününe kadar uzatma hakkına sahiptir.

Unicount talebinizi ücretsiz olarak yerine getirecektir. Özellikle tekrarlayan yapıları nedeniyle taleplerinizin açıkça mantıksız veya aşırı olması durumunda, Unicount bilgi sağlamanız veya önlemi almanız için sizden makul bir ücret talep edecek veya talep edilen bilgileri sağlamayı veya bir önlemi kabul etmeyi reddedecektir.

8. Kişisel Verilerin Güvenliği

8.1. Kişisel Verilerinizi korumak için Unicount, verilerinizin kaybolmamasını, kötüye kullanılmamasını, erişilmemesini, ifşa edilmemesini, değiştirilmemesini veya imha edilmemesini sağlamak için makul önlemleri alır ve endüstrinin en iyi uygulamalarını takip eder.

8.2. Unicount, verilerinizi güvende tutmak için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli güvenlik önlemleri uygulamıştır:
SSL teknolojisini ve Kişisel Verilerin şifrelenmesini kullanmak;
Uygun olduğunda takma ad kullanmak;
Güvenli sunucular, güvenlik duvarları ve şifreler kullanmak;
Üçüncü ülkelerden Gizlilik Kalkanı sertifikalı sağlayıcılar dahil olmak üzere güvenilir üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarını kullanmak;
Kişisel Verilerinize erişimi olan gerçek kişilere, bu tür bir işleme kanunla düzenlenmedikçe, Verileri Kontrol Biriminin talimatlarına göre işleme talimatı vermek.

8.3. Unicount, Kişisel Verilerinize erişimi olan kişilerin sayısını Hizmetlerin sağlanmasında doğrudan yer alan kişilerle sınırlandırmıştır.

8.4. Verilerinizin yetkisiz kullanımından, ifşa edilmesinden, değiştirilmesinden veya aktarılmasından şüpheleniyorsanız, lütfen bizi support@unicount.eu e-postası aracılığıyla derhal bilgilendirin.

8.5. Bir Kişisel Veri ihlali meydana geldiğinde, Kişisel Veri ihlalinin gerçek kişilerin hak ve özgürlüklerine yönelik bir risk oluşturma olasılığı düşük olmadığı sürece, Kontrol Birimi bu tür bir ihlalden haberdar olduktan sonraki 72 saat içinde denetim makamını ve Müşterileri bilgilendirecektir.

9. Bu Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler

9.1. Bu Gizlilik Politikası zaman zaman değiştirilebilir. Gizlilik Politikasının güncel versiyonu ve herhangi bir değişikliği İnternet Sitesinde yayınlanmaktadır. Gizlilik Politikasındaki değişiklik size e-posta veya başka yollarla da iletilebilir.

10. İletişim bilgileri

10.1. Gizlilik Politikası ile ilgili tüm sorularınızı support@unicount.eu adresine gönderebilirsiniz.

Son Güncelleme 19 Ağustos 2019